Tuin en historie
Het oorspronkelijk kasteel Remmerstein stond aan de andere kant van de Oude Veensegrindweg. Het kasteel is in de 15e eeuw verwoest en op die plek is een duiventoren gebouwd. In de 18e eeuw werd Remmerstein een buitenplaats. Toen werd ook begonnen met de aanleg van het bos met haar rechte lanen.
In 1907 werd landgoed Remmerstein, na vele eigenaren gekend te hebben, door de heer M.C. Philipse op een veiling gekocht. Vanaf die tijd is het in het bezit gebleven van zijn nazeten. Nadat het eerdere herenhuis door brand werd verwoest liet de heer M.C. Philipse (de grootvader van de huidige eigenaressen) in 1912 het huidige landhuis Remmerstein bouwen als huwelijkscadeau voor zijn echtgenote, Louise van Hoytema. Zij mocht kiezen waar het huis gebouwd zou worden. Zij koos voor “een huis, waarbij het bos als een warme shawl in mijn nek ligt”. Haar wens werd uitgevoerd. Het landhuis, ontworpen door de architect S. de Clerq, werd vervolgens precies geplaatst op de as van de eeuwenoude lanen.
Het huis vertoont sterke stijlinvloeden van Engelse landhuizen in de zogenaamde Arts & Crafts movement. Het huis vormt met de tuin, ontworpen door de bekende tuinarchitect D.F. Tersteeg, één geheel. Het huis dat “doorloopt” in de tuin strekt zich uit over diverse niveaus en is ingericht met gemetselde muren, trappartijen, waterbassins en pergola’s.
Als houtvester, na een opleiding in Eberswalde (Silezië), heeft de heer M.C. Philipse veel liefde, kennis en tijd aan dit bos gegeven. Deze liefde voor het bos is overgeslagen op zijn schoonzoon Mr. S.P. baron Bentinck en de volgende generaties.
Vanaf de Tweede Wereldoorlog werd het huis vele decennia niet meer bewoond door de familie, maar werd het verhuurd. Sinds een aantal jaren wordt een deel van het huis weer bewoond door familie, is een gedeelte verhuurd en kan een deel door derden worden gehuurd.